gemlogo
Test ovo ono nesto Blaaaa
knjiga

„Poduzetništvo: Uspješno pokretanje novih poduhvata" 3/e

Autori: Bruce R. Barringer, R. Duane Ireland
Izdanje na bosanskom jeziku

 


 BH telecomSponzor manifestacija Centra za razvoj poduzetništva u 2014. godini

 

 

Uključi se u projekat "Biznis planom do samozapošljavanja"

Poduzetnička obuka za učenike završnih razreda srednjih stručnih škola
„Biznis planom do samozapošljavanja"

 

Učenik si završnog razreda srednje škole? Želiš se zaposliti nakon završetka, ali si zabrinut gdje i kako? Imaš poslovnu ideju, ali ne znaš kako je ostvariti? Želiš biti sam svoj šef, ali imaš strah kako u tome uspjeti? Pruža ti se jedinstvena prilika da naučiš kako to ostvariti!

 

Nezaposlenost je gorući problem Bosne i Hercegovine, a od ukupnog broja nezaposlenih čak 60% je mladih, i to najviše sa završenom srednjom školom. S druge strane, vi, učenici srednjih stručnih škola stičete praktična stručna znanja, koja lako možete pretvoriti u vlastite male biznise i obrte (radionice, salone, trgovine,...), i mi vam u tome želimo pomoći i pružiti vam dodatna znanja iz poduzetništva, vještine pisanja biznis plana i vođenja biznisa.

 

"Centar za razvoj poduzetništva" Tuzla uz podršku Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, realizuje projekat pod nazivom „Biznis planom do samozapošljavanja".

 

Biznis planom do samozaposljavanja - logoProjekat će omogućiti da 25 učenika završnih razreda srednjih stručnih škola iz Tuzle tokom marta i aprila 2013. godine prođe obuku od 5 modula o osnovama poduzetništva i pisanju biznis plana, uz dosta vježbi, interaktivnog i samostalnog rada i kvalitetne predavače. Tokom obuke, svi učesnici će uz pomoć predavača izrađivati svoje biznis planove, koji predstavljaju prve male korake ka pokretanju vlastitog biznisa. Po završetku obuke tri najbolja biznis plana će biti nagrađena novčanim nagradama u iznosu od 400, 300 i 200 KM, a svi učesnici će dobiti certifikat kao potvrdu učešća u projektu.

 

Ukoliko želiš učestvovati u projektu, steći nova znanja o pokretanju biznisa i osvojiti nagradu, potrebno je da popuniš APLIKACIJU, koju možeš naći na web stranici Centra za razvoj poduzetništva www.cerpod-tuzla.org i pošalješ je do petka 15.03.2013. na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.   sa nazivom "Prijava za projekat".

Program obuke možeš preuzeti ovdje: PROGRAM OBUKE.

Za sva pitanja vezana za prijavu i obuku se možeš obratiti osoblju Centra za razvoj poduzetništva putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  ili telefona 035 258 436.

 

Kalendar

June 2020
S M T W T F S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

INFORMATIVNI LIST

Prijavite se za besplatni e-GEM BiH godišnji izvještaj!