gemlogo
Test ovo ono nesto Blaaaa
knjiga

„Poduzetništvo: Uspješno pokretanje novih poduhvata" 3/e

Autori: Bruce R. Barringer, R. Duane Ireland
Izdanje na bosanskom jeziku

 


 BH telecomSponzor manifestacija Centra za razvoj poduzetništva u 2014. godini

 

 

Projekat "Sam svoj šef/chef"

Potpisivanje ugovoraInovativni projekat ''Sam svoj šef/chef'' koji se realizuje u saradnji Udruženja ''Centar za razvoj poduzetništva'' Tuzla (CERPOD), JU Turističko-ugostiteljske škole Tuzla i Fondacije tuzlanske zajednice  završio je sa prvom fazom obuke  za menadžment, nastavnike i učenike ove škole.

''U pet modula poduzetničke obuke dotakli smo se  osnova poduzetništva, istraživanja tržišta, osnova marketinga, te pisanja biznis plan. Poseban akcent bio je i na socijalno poduzetništvo što zapravo i jeste princip po kojem će sutra poslovati učenička zadruga, a koja se planira uspostaviti. Posebno je važno da se edukacija fokusira na praktičnu primjenu, te su faktički 4 modula bila posvećena pisanju biznis plana buduće učeničke zadruge'', kaže Majda Mujanović koordinatorica CERPOD-a, i dodaje , ''ova opsežna prva faza projekta omogućava učenicima i nastavnicima da zamisli i ideje koje imaju, a vezano za buduću učeničku zadrugu i školsku kuhinju postave u realne i sprovodive planove.'' 

 

sam svoj sef 1Istovremeno sa ovom fazom projekta kontinuirano se radi  na pripremi i odabiru izvođača radova za renoviranje kuhinje u školi. U ovom segmentu dodatno se nastoje motivisati privrednici i svi oni koji su u mogućnosti da podrže ovaj projekat.   

''Projekat ''Sam svoj šef/chef'' je još jedna prilika za lokalne filantrope da na konkretnom primjeru udruže  donacije i  usmjere ih prema rješavanju stvarnih  problema građana, te poboljšanja kvalitete življenja u Tuzle. Ovim projektom 300 učenika ove škole dobija bolje uslove za izvođenje praktične nastave, te sticanje vještina za lakši pronalazak zaposlenja.  Nakon realizacije projekta  učeničko preduzeće planira  ponuditi i povoljne usluge keteringa lokalnim firmama, organizacijama i javnim institucijama. Dakle, zaista inovativan projekat koji je direktno usmjeren ka osnaživanju poduzetništva i zapošljavanja mladih Tuzle. Dio sredstava je obezbijeđen, a u naredno periodu očekujemo podršku od lokalnih privrednika i filantropa, ističe Jasna Jašarević, izvršna direktorica Fondacije tuzlanske zajednice

sam svoj sef 2

 Ovaj  projekat je podržan u okviru  poziva na projekte Fondacije tuzlanske zajednice, pod nazivom „Vitalni projekat za Tuzlu 2013/2014“ s ciljem  pružanja podrške strateški važnim projektima za razvoj Tuzle u oblastima Rad i Zapošljavanje, Ekonomija i poduzetništvo, koje su u okviru istraživanja Vitalni Znaci Tuzle 2012 građani ocijenili kao prioritetne za poboljšanje kvalitete življenja u Tuzli.

Potpisivanjem ugovora o saradnji između Fondacije tuzlanske zajednice, Udruženja ''Centar za razvoj poduzetništva'' Tuzla  i JU Turističko-ugostiteljska škola Tuzla u srijedu 25.12.2013,  zvanično je počela  realizacija projekta ''Sam svoj šef/chef''. Očekuje se da će projekat trajati godinu dana, pri čemu se planira predstavljanje novoosnovane školske zadruge u okviru sajma kulinarskih proizvoda nastalih u ovoj renoviranoj i savremeno opremljenoj školskoj kuhinji krajem  2014 godine.

(Preuzeto sa:http://www.fondacijatz.org/)

Kalendar

June 2020
S M T W T F S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

INFORMATIVNI LIST

Prijavite se za besplatni e-GEM BiH godišnji izvještaj!